פורטל הנשים הראשון בישראל
  www.wol.co.il
נש"ר נשים ברשת
יום ג', יג’ בתמוז תשע”ט
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
 
13:42 (07/01/13)
אילנה כהן
כנסו לבלוגים של נש"ר http://nashimbares het.wordpress.com/
 







.
לקראת הפנינג חקלאות חווייתי לכל המשפחה בהפנינג חקלאות חווייתי, שיתקיים בחג השבועות (איסרו חג) , 25/5/15 יצאנו לסיור מקדים , שמענו על תולדות היישוב ומורשת התושבים, חזון מרכז המבקרים ונפלאות גידול המלפפון.וגם טעמנו זיתים ותותים פרי המושב ,מטעמי המאמות ,וגלידת מלפפון של ד"ר לק.
12:39 (12/05/15) אילנה כהן

מושב אחיטוב נוסד בשנת 1951 בעמק חפר ומשתרע על שטח של 3100 דונם - שרובם מוקדשים לחקלאות לצד מגורים של 255 משפחות המושב, כאלף איש. בשנות השבעים החלו להתמחות בגידולי ירקות בשטחים פתוחים. החל משנות השמונים עברו לגידול ירקות בחממות ומאז ועד היום נחשב אחיטוב למושב המוביל בגידול מלפפונים המספק כ-70% מאספקת המלפפונים בישראל, לצד גידול עגבניות, פלפלים, תותים וירקות נוספים. מדי יום יוצאות עשרות משאיות עם . קצת זיתים ותותים. היישוב מורכב עולים מפרס ועירק וחבל כורדיסטן ולא עזבו את היישוב גם בתקופות קשות כשהחקלאות הפתוחה נכשלה. לטענתם הצלחתם בגידול מלפפונים נובעת כנרא המגנים אבל בעיקר מחריצות ,משמעת עצמית והעברת המידע בין החקלאים .בנוסף .לתנאי אקלים של חום ולחות של האזור.כך הסביר לנו עמוס זהביאן. במסיבת העתונאים שנערכה בבית העם המרכזי שביישוב. מרבית הגברים עובדים בחקלאות במושב, והם מעסיקים כ-500 תאילנדים. גידול המלפפונים הינה עבודה קשה , בחממות חמות, והדורשת טיפוח יום יומי . וישנם עד 3 מחזורים בשנה, כלומר כל שלושה חודשים יש להפוך את הקרקע ולשתול שתילים חדשים. בנוסף הציגעו מנהלי משתלות שרשים וחישתיל את הטכנולוגיות ותהליכי ייצור השתילים. יוסי מעין הבשור בשלושים שנה התפתחה שיטת זרעים המבטיחה שתילים בעלי איכות ,המבטיחים זמן קצר לקטיף, רווח זמן ונגד סכנות של אכילת עכברים וכו האיכרים מקבלים את השתילים המשתלות חוה חקלאי מדשן ומשקה מה שמבטיח קליטה של 100% וזמן קצר. שתיל המסופק לחקלאים הינו הרכבה של מלפפון ודלעת בדרך זאת ניתן להינות מחוזק השרשים של הדלעת. ביום הקובע יושבות בנות עם סכינים וחותכות את אמיר הצמיחה ונשאר הפסיג מנתקים את המלפפון מהשורש ומצמידים בעזרת קליפס את המלפפון עם הדלעת כך שיווצרו ר צנורות הובלה . קשה להאמין אבל כל שתיל עובר את ההרכבה ידנית, אחד מה שמייקר את השתיל. לאה דניאל ספרה על התכנית להקים מרכז מבקרים לתיירות כפרית בשיתוף עם המועצה האזורית עמק חפר שיהווה מרכז לתולדות החקלאות ועבודת האדמה בארץ , מורשת התושבים .וכבר עכשיו מוצבות בפינות שונות באולם פינות ישיבה עם בובות בתלבושת מסורתית של פרס וכורדיסטאן , אותן עצבה דליה יעקובי. סיימנו את הסיור עם הארוחה שכללה סמבוסקות קובות ,במיה ,גונדרי ,עלי גפן ,אורז , סלטים , זיתים ותותים תוצרת המקום, ולקינוח גלידת מלפפון נענע של ד"ר לק. אז לפני שאתן נוגסות במלפפון ירוק תנו כבוד!לא רק בגלל סגולותיו הבריאות והקלריות אלא גם בגלל הטיפוח האישי שמוענק לכל שתיל מלפפון לפני בכלל שהוא מגיע לחקלאי. "ההתעברות" שלו והשבחת הגזע ו"השיבוט" מתרחשת קודם במשתלה ליצור שתילים. ולא לשכוח להוסיף לצד מלפפון בארוחה,מספר זיתים ותותים תוצרת מושב אחיטוב גם סמבוסק וקובה של המאמות המשביחות כל ארוחה. ************************************************************************************************************************** הפנינג החקלאות במושב אחיטוב. הפנינג החקלאות מתקיים פעם בשנתיים . זהו יום פתוח חינם למבקרים , זהו זמן אידיאלי להתחבר אל האדמה ולתוצרת חקלאית. במסגרת היום הפתוח תוכלו ליהנות מתצוגה מרהיבה של כלים חקלאים, תוצרת חקלאית, טכנולוגיות ופיתוחים חדישים בעולם החקלאות, כמוכן, במתחם ייערכו הפעלות לילדים וסדנאות יצירה. באירוע יתקיים יריד טעימות של מאכלים מסורתיים עם מאכלים ביתיים של ה"מאמות" במושב. לפני שנתיים השתתפו 3000מבקרים במסגרת היום ייערכו מספר סיורים מודרכים בחממת מלפפונים הכולל קטיף והסברים על איך וכיצד הפך מושב אחיטוב למגדל המוביל של מלפפונים בישראל.הכניסה חופשית לקהל הרחב! 25 במאי 2015, בין השעות 15:00-10:00

 
....