פורטל הנשים הראשון בישראל
  www.wol.co.il
נש"ר נשים ברשת
יום ה', טו’ בתמוז תשע”ט
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
 
13:42 (07/01/13)
אילנה כהן
כנסו לבלוגים של נש"ר http://nashimbares het.wordpress.com/
 







.
אפנה חדשה נכנסה לז'אנר אמנות הקולנוע "דוקולינריה" על ידי פסטיבל חיפה, המחבר בין תרבות הקולנועלהוויית החיים העכשווית בארץ ובעולם.
08:11 (07/10/16) אילנה כהן

פסטיבל חיפה יוצא השנה עם תכנית דוקומנטרית בעלת הקשרים חברתיים ותרבותיים המהווה מראה למציאות החיים בחיפה, בישראל ובעולם. התכנית בוחנת את הגורמים המעצבים אותה ומציעה לצופיה שיח בנושאים חברתיים מגוונים. מנהלי הפסטיבל מאמינים שלפסטיבל תפקיד חברתי פעיל בעיצוב דעת קהל והפניית תשומת הלב לתופעות חברתיות מהותיות, . בפסטיבל השנה מועלים היבטים מדוברים פחות של התרבות הקולינרית העכשווית ומבקשת לבחון יחד עם הצופים הקשרים שונים בין אוכל ותהליכי הכנתו לבין חברה ופוליטיקה. כך שאנו עדים למצעד של שפים המציגים מאבקים חברתיים שונים:- השף האיטלקי מאסימו בוטורה יוצא למאבק באי-השוויון בין השבעים והרעבים בעולם, השף הפרואני גסטון משנה את התפריט של הדור הבא תוך התגייסות למען עובדי החקלאות המסורתית בארצו, השף רנה מדנמרק מלקט את כל מה שהטבע מאפשר ומכין ממנו אוכל נשגב והשף האמריקאי מייקל מתחקה אחר שורשיו התרבותיים-חברתיים של המטבח הישראלי העכשווי. ההקרנות ילוו בטעימות ודיונים בהם ישתתפו שפים מובילים , מומחים ופעילים מתחומי בריאות, קיימות, פילנתרופיה ועוד תקצירי הסרטים שיוקרנו במסגרת דוקולינריה בפסטיבל הסרטים חיפה 2016 נומה: הסערה המושלמת שלי - Noma: My Perfect Storm בריטניה 2015 בימוי: פייר דושאן פסטיבלים: סן סבסטיאן (פרס טוקיו גוהאן), רוטרדם משתתף: רנה רדזפי 95 דקות | אנגלית | תרגום לעברית מסעדת נוֹמַה של השף רנה רדזפי זכתה בתואר המסעדה הטובה ביותר בעולם במשך שלוש שנים ברציפות - 2010, 2011, ו-2012. אז מה קרה ב-2013? סיפורו של רנה, בן למהגרים מוסלמים מהבלקן, כולל את כל האלמנטים של אגדה, של שף שבגיל 32 כבר חולל מהפיכה גסטרונומית, המציא מחדש את האלף-בית של הבישול, שהפך את המטבח הנורדי למשמעותי ובכלל, גרם לשינוי יסודי בדמותו של השף. אך מתחת לזוהר רוחשים פצעים ישנים ורנה מתמודד ב-2013 עם השנה הקשה ביותר בקריירה שלו, שנה שבה הרעלת מזון במסעדה עושה כותרות בכל העולם. הסרט עוקב אחריו כשהוא מפלס את דרכו בחזרה לפסגה, מתוך מטרה להשיב לנומה את התואר של המסעדה הטובה מכולן. לגלות את גסטון - Finding Gaston בימוי: פטריסיה פרז פסטיבלים: סן סבסטיאן (פרס טוקיו גוהאן) משתתפים: גסטון אקוריו, רנה רדזפי, מאסימו בוטורה, אלן דוקאס 78 דקות | ספרדית | תרגום לעברית במסע מלא עונג למטבח הפרואני מראה לנו השף המהולל גסטון אקוריו, כוכב על במדינתו והשגריר הבלתי רשמי של המטבח שלה, שהמזון הטוב ביותר מזין לא רק את הגוף אלא גם את הנשמה. גסטון אקוריו הוא שף, סלבריטאי ואיש עסקים מצליח, והמסעדה שלו 'אסטריד וגסטון' מופיעה מדי שנה ברשימת המסעדות הטובות בעולם. אבל הבמאית פטריסיה פרז מעדיפה להביט מעבר לצילומי המנות המרהיבות למחויבות של האיש לשנות את המדינה דרך הבישול ולעורר גאווה לאומית. אנחנו רואים אותו מבקר חקלאים שמגדלים קינואה בשיטות מסורתיות, מהלל דייגים אקולוגיים, משוחח עם ילדים על העושר הטמון באדמה, מעודד דור חדש של תלמידים לבישול ותומך בבישול מקומי. תיאטרון החיים - Theater of Life קנדה 2016 בימוי: פטר סוואטק משתתף: מאסימו בוטורה 93 דקות | אנגלית ואיטלקית | תרגום לעברית 'רפטוריו אמברוזיאנו' הוא בית תמחוי יוצא דופן, פרי מוחו של השף הנודע מאסימו בוטורה, אחד היוצרים החשובים בגל החדש של הקולינריה העולמית ופעיל חברתי. במהלך היריד העולמי במילאנו 2015 הזמין בוטורה 60 מן השפים המובילים בעולם - מרנה רדזפי ועד אלן דוקאס - לעזור לו לבשל עבור הפליטים וחסרי הבית של העיר. כל הארוחות שהוגשו במקום נעשו משיירי המזון של התערוכה. פטר סוואטק משרטט דיוקנות מרתקים של כמה מן האנשים שסעדו ברפטוריו, ועוסק ברגישות בפערים החברתיים האדירים ובהרגלי הצריכה של החברה. פילמוגרפיה: Takedown: The DNA of GSP (2014), Stolen Babies, Stolen Lives (2008). בעקבות המטבח הישראלי - In Search of Israeli Cuisine ארה"ב 2015 בימוי: רוג'ר שרמן משתתף: מייקל סולומונוב 97 דקות | אנגלית | תרגום לעברית "בעקבות המטבח הישראלי" נכנס אל המטבח במטרה לנסות ולהבין מציאות תרבותית רחבה יותר. הסרט משלב מנות מעוררות תאבון עם ראיונות עם שפים, טבחים ביתיים, חקלאים, ועוד. הוא מבקר פלסטינים, בדואים, נוצרים, ערבים וישראלים ומוצא לכולם ביטוי במטבח המגוון של ישראל. המדריך שלנו הוא מייקל סולומונוב, שף שהפך להיות שגריר האוכל הישראלי באמריקה. סולומונוב, יליד ישראל, לוקח אותנו למסעדות וחוות חקלאיות, יקבים ומשקים, מאפיות ושווקים, משוחח עם מיטב השפים ואנשי האוכל. האם הוא מוצא מטבח ישראלי? לכל נשאל תשובה משלו. פילמוגרפיה: CHEVY100: An American Story (2011), The Restaurateur (2010), Medal of Honor (2008), The Rhythm of My Soul: Kentucky Roots Music (2006). בציר ראשון - First Growth צרפת 2015 בימוי: ז'רום לה מר / משחק: ז'ראר לאנוון, ג'ליל לספר, אליס טאליוני 97 דקות | צרפתית | תרגום לעברית ואנגלית צ'רלי מרשל הוא בן למשפחת ייננים מפורסמת שסרב בעבר ללכת בעקבות אביו, עזב את הכרם המשפחתי והפך למבקר יין מפורסם בפריס. כיום, כאשר היקב המשפחתי עומד בפני פשיטת רגל, נאלץ צ'רלי לחזור הביתה ולנהל את היקב ולהתמודד מחדש עם משפחתו ואהבתו הישנה, בלאנש. עד מהרה יגלה שלייצר יין טוב מסובך הרבה יותר מאשר לטעום ולבקר אותו. סרטו שובה הלב של ז'רום לה מר משלב ליהוק משובח עם צילומים מרהיבים של יקבי בורגנדי וסיפור מקסים וקולח אודות בן חוזר שמבקש להוכיח עצמו, להציל את העסק המשפחתי ולזכות באהבות ישנות. הסרט ינעל את רצועת "דוקולינריה" - ההקרנה תלווה בהרצאה על יין ובטעימות פסטיבל הסרטים הבינלאומי חיפה, מתקיים בתמיכת המועצה הישראלית לקולנוע – משרד התרבות והספורט, משרד התיירות ועיריית חיפה. הפסטיבל מופק ע"י אתו"ס – החברה לאמנות תרבות וספורט חיפה מנהלת אמנותית – פנינה בלייר