פורטל הנשים הראשון בישראל
  www.wol.co.il
נש"ר נשים ברשת
יום ה', כה’ באב תשע”ז
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
 
13:42 (07/01/13)
אילנה כהן
כנסו לבלוגים של נש"ר http://nashimbares het.wordpress.com/
 
לרגל חגיגת עשור ליקב אדיר ולחנוכת מבנה היקב החדש והמרכז הקולינרי לסדנאות חווייתיות נסענו צפונה לא.ת. דלתון וזכינו ביום של חוויה קולינרית טעימות יין, סדנאות פסטה, גבינה ,פוקאצ'ות ושוקולד במרכז מבקרים חדש המשקיף לנוף גלילי וכרמים.
14:36 (10/07/17) אילנה כהן

כשקבלתי את ההזמנה לסיור עתונאים ליקב אדיר שבאזור התעשיה דלתון התלבטתי מה לסוע דרך ארוכה בשביל לראות יקב ומספר סדנאות ? אבל החלטה כזו טובה לא קבלתי מזמן - כנאמר יצא שכרי עשרות מונים. יום מלא חוויות, פינוקים , סדנאות בישול אפיה ובין לבין כוסית יין . בנסיעה של שעתיים ורבע כביש החוף עד זכרון ימינה צומת פרדיס לואדי מילק. עד יקנעם ,צומת השומר פסל אלכס זייד, משם דרך רמת ישי לצומת גולני צומת קדרים ואז ימינה עמיעד ובדרך יפיפיה לכיוון צפת סאסא נהריה עלינו והגענו ליקב אדיר אזור תעשיה דלתון. לאורך כל הדרך נוף מרהיב הר מירון ,כנרת ועוד. עם הגיענו נגלה לעינינו מיתחם יקב אדיר הכולל את היקב החדש, המחלבה עם גבינות העזים, מרכז המבקרים המשקיף אל הכרמים וההרים. מרכז הסדנאות הנרחב בעיצוב מודרני ורוח הרים קרירה מלטפת גם ביום קיץ חם. דורין ויוסי רוזנברג ומבעלי היקב קבלו את פנינו עם שולחן ערוך עשיר בארוחה חלבית, פוקצ'ות וגבינות תוצרת הבית, סלטים , יוגורט , בצקים ממולאים בגבינות בחצילים ובפטריות . בין לבין נדרשנו לטעום ממיגוון היינות. עם צלחת גדושה התיישבנו במרכז המבקרים עם הגן ומזרקה המשקיפים לגבעות עם הכרמים, מיד התרווחנו והרגשנו שאנו בטסקנה. במיתחם הפנימי בר ומייקל הברמן מוזג לנו עוד כוסית יין ומגלה לנו רזי שתיית יין פורטו בתוך כדור גלידת עזים . טעמנו וטעמנו. סדנאות ומיצג אור קולי בחביות. ********************************* עוד אנו מתנתקים ושוקעים בכסאות "בגינה הטוסקנית" נקראנו למרכז המבקרים החדש שנחנך עם מיצג אור קולי ייחודי בעולם אשר מציג באופן חוויתי את סיפורן של החביות מהגעתן אל היקב ועד צאתן כיין משובח. מדובר במיצג בו הושקעה מחשבה רבה, והשקעה כספית גדולה. מיצג אור קולי בתוך אולם חביות טרם ראיתי .עוד אנו נפעמים ממסע החביות וייצור היין , נקראנו לעבודה למרכז קולינרי "אדיר" לסדנאות גיבוש חווייתיות. כאן נתגלה לעינינו אולם נרחב המצויד בתנורי אפייה מיוחדים שיובאו מאיטליה, ממשטחי עבודה ומרחב פעילות מרווח ומרהיב ביופיו ועליהם כלי בישול והגשה חדשים. דורין קבלה את פנינו הלבישה אותנו בסינרים והתחלקנו לקבוצות לסדנאות גבינה, פסטה, לחם, ושוקולד. התחלנו בסדנת הגבינה. "חגורים" בסינרים ובכובע רשת לאיסוף השיער, התייצבנו ליד שולחן ארוך המצוייד בגזיות חדישות, ספלים עם מסננות ובקבוקי חלב עזים תוצרת מחלבת אדיר כמובן. המדריך דוד נחמיאס קרא אותנו לסדר וזהירות. הרתחנו חלב , הוספנו לימון ברגע שלפני הרתיחה וברגע הרתיחה בזריזות סגרנו את האש. מהסיר שפכנו לתוך מסננת וכלי כך שבמסננת נשארו פירורי גבינה. כך במו ידינו ולנגד עינינו התגלה הפלא ופלא גבינת קוטג'-ריקוטה . אמנם היבול לא היה רב אבל טעים ביותר ,אינסטנט וללא מאמץ. "החברים נקראים לסדנת הפאסטה" , כך אספה אותנו דורין רוזנברג בחיוך עם מטפחת ראש טורבון והודיעה לנו שהתוכנית היא לייצר אטריות ורביולי. כך התחלנו ברדוד הבצק כשהגענו לעובי מתאים העברנו למכונת הפאסטה אחרי מספר העברות בהתאם למספרים השונים של המכונה הגענו לעובי הנדרש, שוב החלפנו את ידית המכונה והפעם לחיתוך למקרונים. את המקרונים תלינו במיתקן תליה קטן לייבוש כדי שלא ידבקו. לאחר ייבוש קל השלכנו אותם למים רותחים ,סננו והוצאנו. מייצור המקרונים ופטוצ'ינים התנסנו בהכנת רביולי, שוב רדוד הבצק, והפעם לרצועות ארוכות., הנחת 2 רצועות אחת על השניה, ולאחר מילוי בגבינה במרחקים מדודים, חיתוך בעיגולים שפכנו גם אותם לסיר עם מים רותחים. מיד דורין הגשה לנו מיגוון רטבים של עגבניות, שמנת ורוזה. למרות שהיינו שבעים בלסנו בהנאהאת פרי עמלנו . בשלב זה עלי להודות שמקרונים תוצרת בית טעימים יותר.ולהתוודות שלא תארתי לעצמי שהכנת פאסטה תהייה חוויה כה מהנה, ומתגמלת. עוד לא נחנו מהכנת הפסטה עברנו לסדנת הפוקאצ'ות מלוחות ומתוקות. על השולחן חולקו בצקים בצבעים שונים לבן, ירוק כתום עטופים בגלילים שקופים פתחנו והתחלנו לרדד . בצק השמרים מרגיש אחרת בין האצבעות. מילאנו בירקות חצילים ,קישואים, עגבניות וגבינת ריקוטה תוצרת הבית .הפוקאצ'ות בצורות השונות פרי דמיוננו הוכנסו לשני תנורים. בסבב השני הוספנו את שביבי שוקולד. ריח המאפים הכריע אותנו אפילו לאחר הארוחה הדשנה שאכלנו. וגם אותם בלסנו. הפינאלה הגדולה היתה כמובן סדנת השוקולד . דורין החלה בסיפור רקע על מקור השוקולד גידול הקקאו ,פולי הקקאו ,תהליך העיבוד, הבדלים בין שוקולד מריר ולבן .מיד לאחר שדורין סיימה לבחוש את עיסת השוקולד שחומם וקורר מבעוד מועד, ובדקה שירד לטמפרטורה של 30 מעלות . הכנסנו לתבניות וקשטנו בפיסטוקים ,סוכריות ,צבעוניות אגוזי פקאן . המתנו בכליון עיניים להתקשות השוקולד במקפיא . בטפיחה קלה וזהירה הפכנו את התבנית וקבלנו חבילת שוקולד מעשה ידינו לא יאומן! את חבילת השוקולד ושלל הפוקאצ'ות ושאר הסדנאות ארזנו בזהירות כדי להראות ולהתגאות למשפחה ולחברים. לסיכום עברנו יום אדיר ביקב אדיר - גורמה, טבע יין וסדנאות אוכל עם חדוות יצירה בנוף קסום של הגליל ואפילו רוח קרירה בימי הקיץ הלוהטים. מה עוד נייחל לעצמנו. מומלץ לימי כייף לחברות, לקבוצות חברים, לגימלאים למשפחות . על יקב אדיר ויינות אדיר. ***********************. סיפורו של יקב אדיר מתרכז בשני אחים למשפחת רוזנברג, אבי (39 נשוי +3) ויוסי אשכנזי (41 נשוי+3) שביחד וכל אחד לחוד, מצאו את אהבתם לתחום. אבי יינן היקב נדבק בחיידק והדביק את כל המשפחה. אבי למד וסיים בהצלחה מסלול מקצועי במסלול Cellar Master לייננים במכללת תל חי , הלהיב את כל בני המשפחה אחריו ודחף להקמת יקב. המשפחה התלבטה ורצתה לקבל חוות דעת מקצועית לפני שתקבל החלטה על התקדמות. היין נשלח בפעם הראשונה בשנת 2008 לתחרות טרה וינו שנערכה באילת. אבי היה אז במילואים, התחלנו לקבל טלפונים מחברים שסיפרו בהתלהבות שלא רק שהיין של יקב אדיר זכה בציון הגבוה בתחרות ובתואר "יין הישראלי הטוב ביותר לשנת 2008" אלא בנוסף זכה היקב בתואר "יקב הבוטיק הישראלי הטוב ביותר". יוסי הגיע לעולם היין מכיוון אחר, לאחר שסיים את התואר הראשון בפקולטה לחקלאות ברחובות מצא את עצמו עובד מבוקר ועד ערב בחברה ליצוא תוצרת טרייה כמנהל קטגוריה של פירות אקזוטיים ליצוא בשוק האירופי. אחרי הזכייה התחיל המרוץ נגד הזמן, משפחת רוזנברג החליטה לפתוח את מרכז המבקרים "אדיר" בפארק תעשיה דלתון. מתוך רצון להציע חוויה אחרת שמשלבת את היין עם הגבינות של המשפחה. באוגוסט 2009 נפתח מרכז מבקרים אדיר. מרכז המבקרים אדיר שנחנך באוגוסט 2009 הפך במהרה לאבן שואבת למבקרים רבים. במהלך השנים מאז הגיעו למקום אלפי מבקרים מידי שנה מהארץ והעולם. מרכז המבקרים – יקב אדיר בהנהלת משפחת רוזנברג ואשכנזי ותחת שרביטו של יוסי מנכ"ל היקב חוגג החודש עשור להקמתו בהרמוניה ובעשייה אדירה. יינות אדיר מיוצרים מענבים הגדלים בכרם בן זמרה. הכרמים ניטעו בשנות ה- 80 וה- 90 של המאה הקודמת בחלקות נבחרות בגליל העליון. הענבים מכרמים אלו נהנים משילוב מושלם של אדמה משובחת ותנאי אקלים אופטימליים המעניקים להם טעמים וארומות ששמם יצא למרחוק. מאז הקמת היקב בשנת 2003, מוטמעים הסטנדרטים הגבוהים ביותר לאורך כל שלבי הייצור - משתילה דרך גידול, דילול, בציר ועד קליטת הענבים, הסחיטה, ההתיישנות והביקבוק. בזכות הקפדה זו, זכה היקב למעמד של יקב ישראלי עטור פרסים המייצר חלק מסדרות היין המשובחות ביותר של המדינה. לרגל חנוכת היקב וחגיגת העשור תתקיים טעימת יינות בשם "כברת דרך" לציון הדרך שעבר היקב, הכרם, אנשי היקב מאז ועד היום. יוטעמו יינות הדגל ויושק יין העשור 10#, שנבחר לסמל עשר שנים של שאיפה למצוינות מתוך מחויבות לשיפור המוצר, כל שנה קצת. יין העשור הוא – בלנד המורכב מ63% קברנה סוביניון, 25% שיראז ו-12% קברנה פרנק, 14.5% אלכוהול. בציר 2013 בדיוק עשר שנים מיום הקמת היקב בשנת 2003. ביקור ביקב אדיר מייצר חוויה קולינרית מענגת על רקע נופיו המרהיבים של אזור הגליל העליון. טעימת יין מודרכת, לצד גבינות עיזים מהמחלבה המשפחתית חלב אדיר, ארוחות בוקר משובחות, ארוחות צהריים ייחודיות, סיור מודרך בכרמים וביקב, סדנת יין, אירועי שף ייחודיים סלסילות שי איכותיות ועוד. כפי שאמרנו יום אדיר ביקב אדיר עם הרבה חוויות, יין , גורמה, סדנאות שוקולד ומאפה לקבוצות, ימי גיבוש, ימי שחרור ובכלללמחפשים פינוק ופעילות ייחודיים. מרכז המבקרים ויקב אדיר - פארק התעשייה דלתון, גליל עליון 13810 שעות הפתיחה: ימים א'-ה': 9:00-17:00, ימי ו': 9:00-14:00, סגור בשבתות. טל. 04-6991039, נייד: 052-4729468 אתר: יקב: www.adir-winery.co.il .

 
מרכז הסדנאות
יקב אדיר
דורין רוזנברג.
מרכז הסדנאות
יקב אדיר
מרכז הסדנאות
יקב אדיר
 






יצירת קשר


Powered by 022.co.ilכניסה למשתמש רשום | הצטרף לרשימת תפוצה | תנאי שימוש | הקם אתר חינם | | RSS