פורטל הנשים הראשון בישראל
  www.wol.co.il
נש"ר נשים ברשת
יום ד', יז’ באייר תשע”ט
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
 
13:42 (07/01/13)
אילנה כהן
כנסו לבלוגים של נש"ר http://nashimbares het.wordpress.com/
 







.
טרנד חדש בתיירות בגליל העליון- סיורי טבע ואקולוגיה, נעננו לחוויה הצטרפנו לסיור טבע אקולוגי והתבשמנו! את הסיור ארגנו משרד התיירות , עמותת התיירות ארץ הגליל, והחברה לפיתוח הגליל .
13:47 (16/04/19) אילנה כהן

כשקבלנו את ההזמנה לסיורי טבע אקולוגיה בגליל העליון מיד עלתה בראשי משנתו של זא'ן ז'ק רוסו אשר טען שהאדם במצב הטבעי יוכל להיות מאושר כאשר הוא חי בטבע .כך שלאורך הסיור בחנתי לא רק את אנשי הטבע של הגליל אלא גם את תחושותי והשפעת הטבע. בתחנה הראשונה חוות ואדי ינשוף קידמה את פנינו טל סבן בן סירה אשר הקימה במטעים היפים שבוואדי בין משמר הירדן לאיילת השחר של המושבה ראש פינה. יש לציין כי החווה גדולה משתרעת על שטח של 62 דונמים, בוואדי יפהפה, עצים, שיחים ונוף מרהיב. בקיצור חוות גן עדן. את השם ינשוף בחרה טל כי הינשוף הוא ציפור חכמה לילה ומסתורין שומר על הסביבה. החווה מנוהלת בתפיסה של פארמה קאלצ'ר- חקלאות בת-קיימא ודוגלת בחקלאות אקולוגית, אורגנית ובשימוש בחומרים מתכלים. החווה מייצרת נבטים משנת 2012, זיתים בכבישה עצמית טבעית, ריבות ופירות מיובשים מעצי הפרי הרבים הנטועים ביער המאכל. הרעיון התחיל כאשר טל בן סירה בעלת העסק, קבלה ירושה מסבא שלה, כלים וידע לכבישת זיתים ומשם הדרך לרכוש חלקת אדמה חקלאית היתה די קצרה. הפארמה קאלצ'ר הינה חקלאות בת-קיימא או בעברית תַּרְבּוּת עֵדֶן היא גישה חקלאית, ושיטת תכנון סביבתי ופילוסופיה צרכנית המבוססות על תחזוקה של מערכות יצרניות בנות-קיימא הפועלות באמצעות משאבים זמינים בסביבה הטבעית המיידית. חוקי היסוד של שיטת הפרמקלצ'ר הם הגנה על כדור הארץ ושמירה על זכותם של כל היצורים החיים בהווה ובעתיד להשתמש במשאבי הטבע. טעמנו מהזיתים , ריבות שמן הזית טבול בדואה, תערובת של תבלינים, נבטים מכל הסוגים, וריבת אפרסק. הכל טרי ישר מהיער .טל הובילה אותנו בשבילים בחווה תוך שהיא מסבירה ומצביעה על העצים ומספרת שאין שימוש בזבל .כאשר החקלאות הטבעית נוטלת אחריות למעגל הצמיחה והקיימות ללא שרשרת הרעלה. ואכן הכל פורח ומלבלב. בתוך היער בוסתן תפוחים אפרסקים נקטרינות ,האריזות אקולוגיות אף הן,עשויות מתירס וקניי סוכר המתכלים. את הדבש מהדבורים הם רודים רק מהעודף שנשאר אחרי שהמלכה והדבורות הפועלות שבעות. טל אינה שוקדת על שמריה ויש לה כבר תוכניות חדשות שוק איכרים ופוד-טראק עם תוצרת חקלאית ושייקים. פודטראק יפתח מאמצע מאי על פתיחת השוק ומיקום וזמני הפודטראק היא תודיע ברשתות החברתיות. בינתיים ניתן להינות מסיורים וסדנאות לגידול נבטים וסודות מטבח ומהתוצרת הטריה הנמכרת במקום ומביקור בחווה היפיפיה בתוך לב הואדי. לתאום סיורים וסדנאות וארוחות קלות. vady.yanshuf@gmail.com מכוורת "הכל דבש" ביסוד המעלה. בנסיעה קצרה באוטובוס שמענו מפי המדריך עמרי רוטשילד מקיבוץ הגושרים , על הדרכים ותולדות היישובים שעברנו כולל מסעם העלום והמרתק של יהודים בדרך מארצות ערב לישראל לפני קום המדינה. ולאחר זמן קצר הגענו למכוורת "הכל דבש" ביסוד המעלה. עמית יוסף מנהל המכוורת קבל את פנינו בשער המכוורת החדשה וסיפר כי את הדבש הוא רודה מהכוורות הפזורות ברחבי הגליל העליון ורמת הגולן. הדבש מיוצר מסוגי פרחים שונים כמו- אקליפטוס, שיזף, פרחי בר, רמת הגולן, פרחי קיץ ואבוקדו. במכוורת שמענו על הפעילויות המתוכננות למבקרים . מביניהן: עבודת הדבורה, עבודת הדבוראי, הקשר בין הדבורים ותרומתן לטבע. בקיצור הכל על הצוף והדבש. בנוסף לסרט , יחשפו המבקרים במערך רדיית הדבש בדודים , ותהליך האריזה לצנצנות במקום תוצב כוורת שקופה בה ניתן לצפות תהליך ייצור הדבש ע"י הדבורים , חלוקת העבודה ועוד. ניתן יהיה לרכוש במקום דבש טבעי ומוצריו. לאחר סיור במתקנים נפרדנו מהמכוורת החדישה ולא לפני שטעמנו מסוגי הדבש השונים. למדנו כיצד להבחין בין דבש נקי לדבש עם תוספות ועד כמה הפרופוליס בריא לנו . לפרטים והזמנות . עמית יוסף 050-2275452 amithakoldvash@gmail.com www.amithakoldvash.com דף הפייסבוק של הכל דבש משם בנסיעה דרך שדות חיטה זהובה, ממול הרי הגליל העליון בעמק חולה הגענו לחוות דרך התבלינים חולתה. מיד בהגיענו למרכז המבקרים של חוות "דרך התבלינים – חולתה". עטפונו ריחות התבלינים , והתערובות בריח הסיידר וקינמון. החנות גדולה ומכילה שפע גדול של תבלינים ותערובות המסודרים בצבעוניות רבה כשוק פתוח וססגוני. תוכלו ליהנות ממאות תערובות, צמחי מרפא, תבלינים, עשבי תיבול, גרנולות משובחות ומגוון רחב של מוצרים גליליים. כל התבלינים טבעיים, ללא חומרים משמרים. עוד אנו "מסניפים" את ריחות המקום, סיפרה לאה צוקרמן,על ההיסטוריה היזמית של המקום. עם ייבוש החולה, נעלם ענף הדייג .והקיבוץ עבר הפרטה . בהמשך הוקם במקום מפעל נעליים (חולתה נעלי דפנה) עם קיבוץ דפנה אשר לא הצליח.בהמשך לקריסה כלכלית נסגר המפעל. וכשהבן חזר מסיור בהודו עלה נושא התבלינים ובמקביל קבלו חיים ובן צוקרמן זיכיון מצבי ציטרשפילר מנהל חוות התבלינים שבבית לחם הגלילית. מיגוון התבלינים עצום, ושוטף את כל החושים ריח , צבע וטעם ועלי להעיד כי פירות עץ הדומים שטעמתי היו טעימים ומאד ייחודים. לפרטים והזמנת סיורים ועוד מנהלי המקום חיים ובן צוקרמן- 054-4885008 tavlinimhulata@gmail.com www.tavlinimhulata.co.il אתר האינטרנט של חוות התבלינים אירוח בוטיק קיבוץ שניר. מעמק החולה המלבלב ופורח עם עצי כליל החורש הסגולים, השדות המוריקים ומצהיבים ועצי הפרי נסענו לקיבוץ שניר השוכן בתפר שבין רמת הגולן לגליל העליון. הקיבוץ מטופח מאד הקיבוץ מציע לאורחיו אירוח בוטיק שניר. זהו אירוח כפרי של יחידות דיור עם חדרי בוטיק מעוצבים בטעם ובהרמוניה מושלמת לטבע הסובב אותם. היחידות מרוצפות בפרקט, ממוזגים, אמבט עיסוי, מטבחון מאובזר , מיטות רחבות, ספות נפתחות , מסכי טלביזיה , ארונות ופינות איפור והפנינה היא מרפסת נוף פרטית המשקיפה על הרי הגולן. ענת ברוידא , משניר אירוח בוטיק הובילה אותנו לסיור ביחידות הדיור המפוארות, דרך בריכת השחיה, וציינה הקיבוץ שוכן בלב שמורת הבניאס ובמרחק הליכה מן המפל והשביל התלוי . כן ניתן לצאת לסיורים לרמת הגולן, לשמורות הדן והחצבני ולשאר אטרקציות בגליל. גולת הכותרת של הביקור בשניר היא מסעדת אדמה- זוהי חוויה של תרבות אירועים ואוכל. כבר בכניסה ניתן לספוג חוויה של שוק אלגנטי עם דוכני קונצפט. כאשר כל דוכן מספר חוויה שונה של טעמים ובעצם מהווה ארוחה שלמה בפני עצמו. המקום החודש עוצב במיוחד להשרות אווירה חגיגית ומהודרת. כך נהנינו מהסלמון בתנור, הבשר המבושל, מבחר הסלטים, האורז עם פטריות ומשמשים. יש שהעדיפו את השניצלים, שוקי העוף , תפוחי האדמה ועוד. כל התבשילים טעימים כן גם קינוחי העוגות. אכן הארוח בקיבוץ שניר הוא אירוח בוטיק מעוצב וגסטרונומי בלב הטבע . להזמנות - צרו קשר עם ענת ברוידא- 052-7276161 anat@kbsnir.org.il www.kbsnir.org.il יערות מאכל בגליל לסיום הסיור נסענו ליער קורן צפונית לקיבוץ הגושרים . שם פגשנו כנרת ומנהלי עמותת יערות מאכל בגליל. יובל וכנרת המתינו לנו ולקחו אותנו לסיור ביער שם גילו בוסתן עתיק תל חסאס. ביער בעזרת מתנדבים אותם הם מגייסים הם נוטעים עצים עם ערך אנרגטי והיסטורי ירושה לדורות הבאים וגם שותלים עצים מזרעים קדמונים. עמותת יערות מאכל בגליל הוקמה ביוני 2016. בימים אילו עמלים בעמותה על הקמת יער המאכל הראשון ביער קורן ליד קיבוץ הגושרים. חזון העמותה הוא סביבה בריאה, קהילה מעורבת ויצירת מערכת של מזון טבעי, אורגני, זמין ובשפע לכולם. . הרעיון שעומד בראשית היוזמה, הוא חיבור של אנשים עם הטבע, חיבור של האדם עם האדמה. להבין מה טומנת האדמה בחובה, ולהעמיק את הקשר ביניהם, תוך קבלת היכולת הטבעית של הקרקע ומה שהיא מספקת לאדם. מתוך כבוד שמביא אתו תוצרים נפלאים. כיום החברים הפעילים עומלים על הקמת יער "האם". זהו יער מאכל 'קורן' הממוקם צפונית לקיבוץ הגושרים ומשתרע על פני 25 דונם למרגלות אתר העתיקות "תל חסס". ביער זה מקיימים המתנדבים את החזון הלכה למעשה: בשלוש שנים האחרונות נטענו מאות עצים ושיחים, עשרות אירועי קהילה חינמים לתושבי האיזור, סדנאות שטח, קורסים מקצועיים בתחום הסביבה והקיימות וכן תיירות אקולוגית וחוויה גלילית כמו שרק אנשי שטח יודעים להעביר. בנוסף להפעלת המתנדבים הם מקיימים סיורים וימי כייף לחברות . בכדי להגיע לסיורים , לימי כייף או להגיע להתנדבות צרו קשר עם יובל לייבוביץ'- 054-2656033 או כנרת- 054-2806071 kineretgood@gmail.com כך נפרדנו מהגליל העליון מיום סיורים ייחודי , של התחברות לטבע ולאנשי הטבע אשר עובדים מתוך אהבה ותשוקה לשמר את הטבע לדורות . גם אנו הרגשנו רגועים ומאושרים יותר , מסופקים ומלאים מניחוחות , מצבעי הפריחה והשדות המוריקים, השקט וההליכה בצל העצים והבנו שזא'ן ז'ק רוסו צדק בדברו על טבע האדם ושצריכה להיות התאמה בין טבע האדם ובין הטבע הסובב אותו. וההנחה שלו שפעם לפני הרבה שנים אדם חי בטבע והיה מאושר נכונה , אנחנו הרגשנו אותה ליום אחד.

 
מבט ממרפסת אירוח קבוץ שניר
צילום אילנה כהן פנר
מאיר (כושי) לוי
חוות ינשוף
צילום אילנה כהן פנר
יער מאכל
אריה צדוק משרד התיירות
עמותת יער מאכל גליל
יער קורן.
חוות התבלינים חולתא
צילום אילנה כהן פנר
טלי בן סירא
חוות ינשוף